Verfadviezen S
Verfadviezen

Van Apeldoorn Schildersbedrijf
adviseert!


A B C D E F G H I K M P R S T V W Z
Schorsstructuur Sierpleisters Spaanplaat Steengaas

Schuurwerk

Siloxanverven Spuitpleisters Stucanet
Senzimirproces Slikhuid Staal Sulfatatie
       
       
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 
SCHORSSTRUCTUUR
Schorsstructuur, de structuur nadat een sierpleister van onder naar boven dus verticaal wordt aangebracht. Schorsstructuurproducten worden aangebracht met behulp van een plekspaan (roestvaststaal) en gestructureerd (van boven naar onder, op en neer) met een structuurspaan (kunststof). Deze schorsstructuren kunnen niet met spuiten bereikt worden.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
SCHUURWERK  
Schuurwerk heeft een fraaie structuur. Het zogenaamde schuren (waaraan deze afwerking zijn naam ontleent) gebeurt alleen om het oppervlak het gewenste schuurwerkeffect te geven. Dus niet om oneffenheden weg te werken. De specie wordt zo glad mogelijk over de raaplaag aangebracht en gepleisterd met een dunne houten spaan. Er wordt daarna afgepleisterd met een stalen spaan en ten slotte geschuurd met het schuurblok. Vroeger werden veelal viltblokken gebruikt (een dun plaatje hout met een handvat, waarop een laag vilt is bevestigd). Tegenwoordig is het vilt meestal vervangen door hard schuimrubber, waarmee hetzelfde schuureffect wordt bereikt. Schuimrubber slijt wat minder snel dan vilt. Soms wordt ook nageschuurd met een veel zachter schuimplastic schuurblok. Als regel is de totale dikte van de schuurwerklaag niet meer dan ca. 2 mm. Om op gladde gesloten ondergronden een goede hechting te verkrijgen is het, bij toepassing van cement of gipsmortels in dunne lagen, vrijwel altijd noodzakelijk kunstharsdispersie toe te voegen of gebruik te maken van kant en klare pasteuze schuurwerkproducten.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
SENZIMIRPROCES  
Hierbij is ook sprake van een thermisch verzinkte laag, echter de laagdikte is ten opzichte van de thermisch verzinkte laag veel geringer. De laagdikte is ongeveer 30 micron.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
SIERPLEISTERS  
Sierpleisters verfraaien de omgeving, onder andere door hun vele structuurmogelijkheden. Door de vulstofopbouw, die bestaat uit kwarts- of marmerachtige grondstoffen, worden zelfs zwakkere ondergronden voorzien van een sterk schild, waardoor deze bestand worden tegen mechanische belastingen. Door hun grote laagdikte bezitten ze daarnaast een lange levensduur.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
SILOXANVERVEN  
Siloxanverven zijn weervaste, regendichte, maar ook waterdampdoorlatende afwerkingssystemen. In de systemen zijn de goede eigenschappen van minerale- en dispersieverven verenigd.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
SLIKHUID  
Aan het oppervlak van beton achtergebleven laagje cementpoeder.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
SPAANPLAAT  
Spaanplaat bestaat uit houtvezels die door een kunstharslijm zijn gebonden.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
SPUITPLEISTERS  
Spuitpleisters zijn systeemafwerkingen die grootschalig in de Nederlandse industriële bouw worden toegepast. Deze producten hebben vanaf het begin van de jaren ‘70 een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Van zogenaamde ‘Blickfeste’ producten met een enorme zuiging en porositeit, waardoor ze alleen geschikt waren voor afwerking van plafonds in de sociale woningbouw, hebben spuitpleisters zich ontwikkeld tot een volwaardig en gerespecteerd afwerkingssysteem voor plafonds en ook voor wanden.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
STAAL  
Staal wordt gemaakt door ijzererts te smelten. Dit gebeurt in de bekende hoogovens. Alle staalsoorten bevatten naast ijzer een zeker percentage koolstof. Daarnaast worden hieraan nog geringe hoeveelheden van andere elementen toegevoegd.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
STEENGAAS  
Een metaal geweven netwerk waarop vette klei wordt geperst; die in ovens bij 900 °C wordt gebakken.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
STUCANET  
Een metaal geweven netwerk niet geweven zoals steengaas maar gepuntlast van gegalvaniseerd draad; tussen het vlechtwerk is een speciale kwaliteit papier met openingen bevestigd, waarop de raaplaag zich goed kan verankeren.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
SULFATATIE  
Reactie van zwaveldioxide en zwaveltrioxide uit de lucht met kalk- Calciumhydroxide)uit het beton, waarbij gips (calciumfosfaat) ontstaat, dat onder invloed van vocht ettringiet kan vormen.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
   
Neem even contact met ons op voor een persoonlijk advies
Beginpagina Van Apeldoorn Schildersbedrijf  
home | projecten |onderhoudNL| alg.voorwaarden | subsidie-info | verklaringen | alles over verf
alles over glas | alles over behang | alles over kleur | 4 seizoenen | links | sitemap | sponsoring | actueel |
vacatures | contact