Verfadviezen F
Verfadviezen

Van Apeldoorn Schildersbedrijf
adviseert!


A B C D E F G H I K M P R S T V W Z
Ferro metalen Fixeren Fluateren Folie maskeersysteem
Fish-eye remover Flowcoaten Föhnen Fungicide
       
       
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 
FERRO METALEN
Ferro metalen karakteriseren zich door de aanwezigheid van ijzer. Non-ferro metalen juist door de afwezigheid van ijzer (ferro). Non-ferro metalen worden via verschillende procédés bereid. De meest voorkomende non-ferro metaalkwaliteiten worden gemaakt door legeringen met b.v. met mangaan, chroom, nikkel of koper. Ferro metalen bevatten een hoog gehalte aan ijzer en roesten snel onder invloed van de weersomstandigheden.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
FISH-EYE REMOVER  
Ook wel anti-siliconen genoemd. Verlaagt de oppervlaktespanning in (alkyd) verflagen zodat kratervorming door siliconenbesmetting voorkomen wordt.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
FIXEREN  
Fixeren wordt gebruikt om een licht poederende of zanderige ondergrond vast te zetten. Het geheel wordt gefixeerd tot een vaste draagkrachtige ondergrond.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
FLOWCOATEN
Een flow-coating-apparaat heeft sproeiers die gericht zijn op het werkstuk. Ze sproeien er van alle kanten verf op. We spreken dan ook niet meer van gieten, maar van een giet-sproeimethode. De niet gebruikte verf wordt gefilterd en opnieuw gebruikt. In de afdruipzone is een koelsysteem dat de lucht met oplosmiddeldamp verzadigd houdt. Hierdoor krijgt men een strak verfoppervlak. Voordelen: geen verfverlies; mooi verfoppervlak, zonder stof- en luchtinsluiting; weinig verschil in laagdikte tussen boven- en onderzijde van de werkstukken; geschikt voor volkomen automatisering, dus koppeling aan voorbehandeling- en moffelzones. Nadelen: gebonden aan bepaalde afmetingen; moeilijk omschakelbaar op andere kleuren; schoonmaken van de machine aan het einde van de dag. Toepassing: diverse kleinere open voorwerpen.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
FLUATEREN  
Het behandelen van beton en andere minerale ondergronden om de daarin vrij voorkomende kalk te binden. (neutraliseren van de ondergrond)
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
FÖHNEN  
Het door middel van hete lucht verwijderen van oude verflagen, bijzonder geschikt voor het verwijderen van alkydharsverflagen. Thermoplastische verfsoorten, zoals acrylaat, smelten bij föhnen en afbranden en worden stroperig. Hiervoor moet dus een andere methode worden toegepast. Ook bij föhnen wordt het gebruik van adembescheming in verband met het mogelijk vrijkomen van kwalijke verbrandingsdampen aanbevolen.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
FOLIE MASKEERSYSTEEM  
Moeten er grotere oppervlakken worden afgedekt, dan valt de keuze op het folie-maskeersysteem van 3M. Dit systeem bestaat uit een dispenser waarop diverse maten folie aangebracht kunnen worden. Afhankelijk van de ondergrond kunnen beige, groene, blauwe en gouden tapes in combinatie met de folie worden gebruikt. Het grote voordeel van dit systeem is dat men de folie in één keer aanbrengt en met een mes van de dispenser af kan snijden. Een ander voordeel is dat de polyethyleenfolie niet milieubelastend is. Voor de schilder geldt nog de tijdsbesparing, de compactheid (neemt weinig ruimte in en is licht van gewicht) en het statische karakter van de folie, waardoor deze op iedere ondergrond hecht. Ideaal voor het afdekken van plafonds, deuren, tegelwanden, e.d.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
FUNGICIDE  
Dispersie- en muurverven zijn veelal in het bezit van organische stoffen zoals verdikkers. Verdikkers hebben de neiging door bacteriën en enzymen te worden afgebroken. Een fungicide of conserverende stof kan deze afbraak tegengaan en zelfs voorkomen. Soms worden fungicides ingezet ter voorkoming van aangroei van mossen en schimmels.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
   
Neem even contact met ons op voor een persoonlijk advies
Beginpagina Van Apeldoorn Schildersbedrijf  
home | projecten | onderhoudNL | alg.voorwaarden | subsidie-info | verklaringen | alles over verf
alles over glas | alles over behang | alles over kleur | 4 seizoenen | links | sitemap | sponsoring | actueel |
vacatures | contact