Verfadviezen C
Verfadviezen

Van Apeldoorn Schildersbedrijf
adviseert!


A B C D E F G H I K M P R S T V W Z
Cambium Cellulose Controlebeurt Corrosie
Capillair Chloorrubber bindmiddel Co-polymeer Creosootolie
Carbonatatie Chloride Core-shell dispersie Curing compound
Cellenbeton Combispray    

 

 

 

 

 

 

 

 

 
CAMBIUM
Levende laag hout die naar de kernzijde hout vormt en naar de buitenzijde bast vormt.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CAPILLAIR  
Is het aantrekken van water in een ruimte met een kleine opening.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CARBONATATIE  
Reactie van kooldioxide (CO2) uit de lucht met kalk- (calciumhydroxide) uit het beton, waardoor de alkaliteit afneemt en een corrosief milieu kan ontstaan. De carbonatatiesnelheid hangt af van de omgeving, de gemiddelde relatieve vochtigheid en de kwaliteit van het beton.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CELLENBETON  
Cellenbeton is samengesteld uit zand, kalk, cement en water waaraan een geringe hoeveelheid aluminiumpoeder is toegevoegd. Tijdens het uithardingsproces ontstaat gasvorming in de specie door de reactie van het aluminiumpoeder en kalk. Het ontstane gas vormt de typische gesloten cellen in dit bouwmateriaal. Die celstructuur levert een bouwmateriaal die licht, geluid- en warmte isolerend, brandvertragend en eenvoudig te bewerken is.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CELLULOSE  
Organische stof welke het hoofdbestanddeel vormt van houtcellen.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CHLOORRUBBER BINDMIDDEL  
Zoals het woord al zegt, komt in dit bindmiddel chloor voor. Het is echter chemisch gebonden, zodat het op zich geen gevaar vormt. Maar bij ontleding en in het afvalstadium kunnen er wel chloordeeltjes vrijkomen. Het oplosmiddel voor chloorrubber bestaat voornamelijk uit aromaten, zoals xyleen en tolueen. Op zich zijn deze oplosmiddelen, naast de luchtvervuiling die zij veroorzaken, belastend voor de verwerker en zijn omgeving. Momenteel staan de chloorrubberverven v.w.b. milieubelasting en ARBO-zorg dan ook ter discussie.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CHLORIDE  
Zouten die het beton belagen in de vorm van dooi- en zeezouten. Daarnaast werden chlorides (calciumchlorides) aan betonmortels toegevoegd om het uithardingsproces te beïnvloeden. In het verleden is calciumchloride te pas en te onpas gebruikt, met alle negatieve gevolgen van dien, zoals corrosie van het betonstaal.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
COMBISPRAY  
Airless spuiten + luchtspuiten = airmix. Zowel bij airless- als bij airmix spuiten staat de verf onder hoge druk. Maar bij airmix is de verstuiving door toevoeging van luchtdruk nog beter. Voordelen: zeer fraai en glad oppervlak; minder lucht nodig dan bij luchtspuiten; minder nevel dan bij luchtspuiten. Nadelen: airless-spuiten met luchtondersteuning is niet geschikt voor gestructureerde verfsoorten. Herkenning: hoge druk materiaalslang; pistool; luchtslang; pistool. Airmix wordt ook wel aircoat of airmix genoemd.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CONTROLEBEURT  
Ook wel inspectiebeurt van (on)roerend goed ter signalering, en eventueel herstel van, vroegtijdig voorkomende gebreken.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CO-POLYMEER  
Kunststof opgebouwd uit 2 soorten monomeren.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CORE-SHELL DISPERSIES  
Opgelost kunststofbolletje met zachte laag om harde kern.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CORROSIE  
Corrosie is het proces waarbij metaal (staal) onder invloed van zuurstof en water aangetast wordt. Bij corrosie wordt een oxidatielaagje aan het oppervlak gevormd, ook wel roest geheten.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CREOSOOTOLIE  
Restant van steenkoolteer.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
CURING COMPOUND  
Is een vloeistof die met een soort verfspuit op het betonoppervlak gespoten wordt. Deze vloeistof droogt snel op en vormt een dun laagje plastic. Het water kan dan niet goed meer uit het beton verdampen.
Bovenzijde pagina  

 

 

 

 

 
   
Neem even contact met ons op voor een persoonlijk advies
Beginpagina Van Apeldoorn Schildersbedrijf  
home | projecten | onderhoudNL | alg.voorwaarden | subsidie-info | verklaringen | alles over verf
alles over glas | alles over behang | alles over kleur | 4 seizoenen | links | sitemap | sponsoring | actueel |
vacatures | contact