GLASFOLIE
Zonwerende glasfolies | Veiligheidsfolies | Privacyfolies | Daglichtfilters | Coatings zowel voor kunststof als glas

 

 

ZONWERENDE GLASFOLIES

Zonwerende glasfolies vormen een toevoeging op uw beglazing. Deze zonwerende films worden toegepast op al die plaatsen waar hinderlijke invloeden van de zon zoals schittering, zonnewarmte en UV-straling worden ervaren.
Zonwerende folies worden toegepast op al die plaatsen waar hinderlijke invloeden door de zon, zoals schittering, zonnewarmte en UV-straling worden ervaren en tevens op die plaatsen die inbraakgevoelig zijn.

Schittering
Alle soorten hinderlijke schittering, of het nu om zon, aangrenzende waterpartijen of reflectie van belendende gebouwen gaat, worden door glasfolies aanzienlijk gereduceerd.

Zonnewarmte
glasfolies, toegepast aan de binnenzijde van de beglazing kan in een aantal gevallen een reductie van zonnewarmte van ruim 80% met een ZTA-waarde van 0.23 bewerkstelligen. Een vermindering van temperatuur op warme dagen van 6 tot 7 graden Celsius is heel reëel.
glasfolie verbetert zo het werkklimaat en reduceert ook bijvoorbeeld uw aircokosten.

UV-straling
Bovendien zorgt glasfolie voor een langere levensduur van uw producten en/of goederen, omdat alle glasfolies tot 99% UV-block bewerkstelligen.

Glasfolie is in vele soorten en uitvoeringen leverbaar, van spiegelend en een goede warmtewerende folie tot hele mooie zachte getinte folies (die weliswaar iets minder doen qua warmtewering). Zowel bedrijven als particulieren zien steeds meer de voordelen van glasfolie. Daarom biedt Van Apeldoorn Schildersbedrijf b.v. bedrijven en particulieren de mogelijkheid om glasfolie aan te schaffen. Tegen een kleine meerprijs kunnen wij de glasfolie voor u op maat gesneden leveren, voorzien van een bijbehorende aanbrenginstructie.
Hoe werkt Zonwerende Glasfolie?
Glasfolie werkt warmtewerend door de reflectie en absorptie van de zonne-energie direct vanaf het glas. Hierdoor blijft het binnenklimaat zeer aangenaam. Buiten de warmtewerende eigenschappen vermindert de Glasfolie als extra voordeel ook nog de hinderlijke schittering op beeldscherm of werkplek.
Nog meer voordelen:

Veiligheid.
Glasfolie versterkt uw glas.
Bij eventuele breuk zorgt de Glasfolie voor
scherfbinding. Veiliger voor u en uw personeel.

Inkijk
Verschillende soorten voorkomen tevens
nieuwsgierige blikken in uw bedrijfsruimten.

Energiebesparing
Wanneer uw bedrijf voorzien is van airconditioning zult u spoedig bemerken dat na montage van de Glasfolie de kosten van de klimaatbeheersing aanzienlijk worden verminderd doordat uw ramen beter zijn geïsoleerd.

 

 

 

VEILIGHEIDSFOLIES

Veiligheidsfolie maakt uw glas veiliger
Veiligheid is een van de eerste vereisten bij toepassingen van glas als bouwmateriaal in kantoren, verpleeghuizen, winkers en industriële complexen. De folie geeft glas de eigenschappen van veiligheidsglas. Door toepassing van veiligheidsfolie krijgt glas een ruggengraat. Hierdoor wordt glas voorzien van veiligheidsfolie een eigentijds, veilig bouwmateriaal, dat het comfort in bestaande gebouwen verhoogt en door zijn scherfbindende werking de veiligheid aanzienlijk verbetert.
De veiligheidsfolie is vervaardigd van transparante, glasheldere polyesterfilm en verkrijgbaar voor diverse toepassingen.

Wat is Veiligheidsfolie?
Veiligheids glasfolie is een taaie polyester film, die voorzien is van een zeer sterke lijmlaag. Het geeft glas een grotere sterkte waardoor het bij uitgeoefende druk minder snel zal doorbreken of versplinteren. Veiligheidsfolie vergroot de veiligheid in de omgeving van ruiten. Bij explosie of vandalisme voorkomt de glasfilm schade en letsel die rondvliegende scherven kunnen veroorzaken. Bovendien heeft de folie een brandvertragende werking.
Door zijn sterkte en bindend vermogen is veiligheidsfolie ook brandvertragend.

 

 

 

Meer voordelen bij toepassing van veiligheidsfolie:

  • Geen verkleuring
    De glasfolie filtert de ultraviolette straling uit het zonlicht. Dit beschermt uw kostbare interieur tegen verkleuren. Kleurloze veiligheidsfolies zijn bij uitstek geschikt voor etalages.
  • Zonwering
    Er is ook veiligheidsfolie met zonwerende kwaliteiten. Hierdoor krijgen uw versterkte ramen een extra eigenschap die het comfort bevordert.
  • Privacy
    De combinatie van veiligheidsfolie en privacy hoort ook tot de mogelijkheden. Wij leveren ook soorten die naast hun versterkende eigenschappen ook nieuwsgierige blikken van voorbijgangers doen voorkomen terwijl het naar buiten kijken gewoon mogelijk blijft.

 

 

 

PRIVACYFOLIE

 

Geen nieuwsgierige blikken met privacyfolie
Ook al is er niets te verbergen, vaak is het voor gebruikers van kantoren, winkers, industriële complexen en ziekenhuizen belangrijk dat ongewenste nieuwsgierige blikken niet overal een kans krijgen.
Om inkijk of doorkijk tegen te gaan zijn er een aantal soorten privacyfolies ontwikkeld. Door deze folie wordt glas een efficiënt bouwmateriaal dat het gevoel van bescherming in bestaande en nieuwe gebouwen verhoogt. De privacyfolie is gemaakt van transparante polyester laagjes in mat of helder, in diverse uitvoeringen.
Deze folie heeft een aantal gunstige eigenschappen. Privacyfolie gaat inkijk van buiten tegen. Privacyfolie voorkomt doorkijk tussen verschillende ruimten. Privacyfolie kan door esthetische kleurenkeuze ook worden gebruikt als decoratief element in de bouw.

Maar er zijn nog extra eigenschappen
Privacyfolie geeft ramen sterke zon- en warmtewerende eigenschappen. Tevens vermindert het hinderlijke schittering. Dit vergroot het comfort van het binnenklimaat.

Veiligheid
Privacyfolie vergroot de veiligheid in de omgeving van de ruiten, omdat de film het glas een grotere sterkte geeft. Bij breuk zorgt de folie voor scherfbinding. Daarnaast heeft de folie een brandvertragende werking.

Energiebesparing
Wanneer uw bedrijf is voorzien van airconditioning zorgt Privacyfolie voor besparing op uw energieverbruik. Doordat de ramen beter zijn geïsoleerd worden de kosten van uw interne klimaatbeheersing drastisch verminderd.

Deze folie wordt toegepast op glas bij scholen, studeerruimtes,besprekingskamers,behandelkamers, ramen van kantoren die direct aan de straatkant grenzen etc.
Deze folie is diverse kleuren te verkijgen, tevens kunt u een keuze maken wat betreft lichtdoorlatendheid en effecten.

 

 

 

DAGLICHTFILTERS

 

Folie voor lichtstraten
Gebruikers van kantoren, magazijnen, ziekenhuizen en openbare gebouwen stellen hoge eisen aan het comfort niveau. Nog altijd zijn de lichtstraten, skylight en lichtkappen een zwakke schakel in de klimaatbeheersing van gebouwen. De architectonische waarde van deze dakconstructies zijn vaak uniek, maar de warmte-toetreding een groot probleem. Speciaal om deze problemen op te lossen zijn er folies ontwikkeld.

Waarom is deze folie voor kunststof zo speciaal?
Kunststof lichtstraten hebben de eigenschap om een sterke uitzetting(spanning) en outgassing (het doorlaten van waterdampen) te vertonen. Deze speciale folie is bestand tegen deze natuurlijke krachten van kunststof.

De folie werkt warmtewerend door de reflectie en absorptie van de zonnewarmte terwijl een groot deel van het licht wordt doorgelaten.

Lichtstraten voorzien van folie vergroten het comfort van het binnenklimaat niet alleen door de zon- en warmtewerende eigenschappen, maar ook de hinderlijke schittering wordt aanzienlijk verminderd. Vaak tot maar liefst 90%. Ook de reductie van zontoetreding kan oplopen tot ruim boven de 80%.

Wanneer uw bedrijf voorzien is van airconditioning bespaart het toepassen van de folie zeer veel op het energieverbruik. De glasvlakken zijn aantoonbaar beter geïsoleerd, waardoor de kosten van de interne klimaatbeheersing drastisch worden verminderd.

Lichttoetreding
Daglichtfilters geven een kontrast vrije lichtinval. Ze filteren het daglicht, zodat alle hinderlijke schitteringen en reflecties worden weggenomen. Werknemers die veel voor het beeldscherm zitten, zullen minder snel last hebben van vermoeide ogen, hoofdpijn, etc.
Warmteregulering
Warmtetoetreding van buitenaf moet regelbaar zijn omdat computers en randapparatuur nogal wat warmte afgeven aan de werkruimtes. Daglichtfilters zijn ontworpen om de warmtetoetreding tot een minimum te kunnen beperken. Door de unieke stabilisering (geplisseerd) van de folie reflecteert het daglichtfilter ongeveer 80% van de zonnewarmte.

 

 

 

COATINGS ZOWEL VOOR KUNSTSTOF ALS GLAS

Tevens kunnen wij een zonwerende coating leveren, die speciaal is ontwikkeld voor kunststof dakkoepels en glas. Het is immers niet altijd mogelijk om buitenzonwering of folie aan of op een gebouw te monteren. Denk bijvoorbeeld aan kunststof dakkoepels in productieruimtes, lichtstraten, glasblokkenwanden, serres, terrasoverkappingen bij restaurants, tuinbouwkassen, etc. De door ons geboden coating is hierbij dé oplossing.
Beginpagina Van Apeldoorn Schildersbedrijf
 
home | projecten | onderhoudNL | alg.voorwaarden | subsidie-info | verklaringen | alles over verf
alles over glas | alles over behang | alles over kleur | 4 seizoenen | links | sitemap | sponsoring | actueel |
vacatures | contact