GEHARD GLAS

Gehard glas- definitie

Floatglas dat thermisch is behandeld om het een hogere mate van mechanishe en thermische weerstand te geven. Het glas wordt eerst verhit bij meer dan 600°C en vervolgens bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid snel afgekoeld. Dit proces stelt het oppervlak van het glas onder permanente compressiedruk, wat het glas zijn speciale eigenschappen geeft. In geval van breuk, valt het glas uiteen in kleine stukjes zonder bijtende randen zodat het beschermt tegen risico's op verwondingen.

Gehard of thermisch bewerkt glas

Beschrijving
Floatglas dat thermisch is behandeld om het een hogere mate van mechanische en thermische weerstand te geven. Het glas wordt eerst verhit bij meer dan 600° C, en vervolgens snel afgekoeld (volledige harding) of langzamer afgekoeld (thermische versterking); in beide gevallen bij een zorgvuldig gecontroleerde snelheid. Deze processen stellen het oppervlak van het glas onder permanente compressiedruk, wat het glas zijn speciale eigenschappen geeft.
Chodopak
Toepassingen
Gehard : deuren, meubilair, transparante (doorzichtige)beglazing alsook (ondoorzichtige) borstweringen in glasgevels, elke toepassing waar een verbeterde weerstand tegen thermische of mechanische spanning is vereist. Thermisch versterkt : enkelvoudig glas in borstweringen, buitenste en binnenste bladen van dubbele beglazing in borstweringen, buitenste blad van zonwerende dubbele beglazing met een hoge energieabsorptiefactor, zonwerende gelaagd glas.
Arlite
Karakteristieken
Maximumafmetingen en -diktes: gelieve contact op te nemen met onsl. Alle geharde beglazingen van Glaverbel voldoen aan de internationale veiligheidsnormen (België, Duitsland, Frankrijk, V.K., Nederland, enz.). Thermisch versterkt glas kan overeenkomstig deze normen niet worden beschouwd als veiligheidglas, maar het voldoet wel aan de vereisten van de ontwerpnorm CEN TC129/WG2. Voor verdere details, gelieve contact op te nemen met Glaverbel
Colorbel
Structura

Beschrijving

Puntbevestigde structurele beglazing is een glaswandsysteem voor glazen gevels en structuren zonder frame. Principe: de glazen bladen, waarin bij de hoeken vier tot zes verzonken gaten worden geboord en die verhard worden om bestand te zijn tegen thermische en mechanische schokken, worden rechtstreeks aan de lastdragende structuur (gewoonlijk een metalen frame) bevestigd via een mechanisch roestvrijstalen verbindingssysteem (puntbevestigde tussenstukken en speciale verbindingsstukken). Een dichtingsmiddel van silicone wordt gebruikt om de voeg tussen de glasbladen waterdicht te houden.


Toepassingen
Ingang van gebouwen, hallen, galerijen, atriums, passages, tentoonstellingszalen, glazen daken, enz., bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, hotels, officiële gebouwen, musea, treinstations, luchthavens en winkelcentra.

Karakteristieken
Geharde glasbladen worden overeenkomstig de specificaties en de allerstriktste kwaliteitsnormen (ISO 9002) vervaardigd in Vertal's faciliteiten, waarbij ultramoderne apparatuur wordt gebruikt die Vertal's reputatie in de Europese glassector heeft gevestigd. Hierna worden de bladen onderworpen aan een "heat soak test" om totale veiligheid te garanderen. Mogelijke diktes: 10, 12, 15 of 19 mm voor enkelvoudig glas of een combinatie van diktes voor gelaagd glas. Voor elk project worden berekeningen gemaakt om de juiste glasdikte te bepalen, want deze hangt af van het ontwerp van de glazen muur, de afmetingen van de bladen, de druk van de wind of de last van de sneeuw, alsook de dragende structuur. Voor optimale resultaten dient de structuur te worden ontworpen in overleg met de ervaren specialisten van Vertal, die de architecten en aannemers kunnen adviseren omtrent de specifieke vereisten voor STRUCTURA. Structura voldoet aan alle relevante betrouwbaarheidsvereisten voor zowel het glas als de mechanische onderdelen van het systeem. Het STRUCTURA systeem ontving een certificaat van technische en kwalitatieve overeenstemming van de CSTB (Franse instantie voor bouwinspectie), na tests in de laboratoria van de CSTB. Het hele systeem wordt exclusief door Vertal vervaardigd en beschermd door een Europees octrooi.
   
  Heeft u vragen over gehard glas of de toepassing ervan?
Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag!
Beginpagina Van Apeldoorn Schildersbedrijf
 
home | projecten | onderhoudNL | alg.voorwaarden | subsidie-info | verklaringen | alles over verf
alles over glas | alles over behang | alles over kleur | 4 seizoenen | links | sitemap | sponsoring | actueel |
vacatures | contact